İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, Aksaray 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen 'Bayrak Açıyorum' mitinginde iktidarın terör politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasında, terör hükümlülerine yönelik uygulanan infaz süreçlerinin hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Dervişoğlu, devletin bir terör hükümlüsüne özel alanlar tahsis etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Hukuksuzluk ve ayrıcalıklı infaz eleştirisi
Dervişoğlu, kamu haklarından mahrum bırakılmış bir terör hükümlüsüne devlet katında makam arayışına girilmesini ve cezaevi yerine villa veya özel yerleşkelerde infaz imkanı tanınmasını ağır bir dille eleştirdi. İktidarın kanunları çiğnediğini savunan Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir katilin kölesi haline getirilmeye çalışıldığını ifade ederek, bu uygulamaların yasal dayanağının olmadığını vurguladı.

Vatanın bölünmezliği vurgusu
Miting alanındaki kalabalığa seslenen İYİ Parti lideri, barış ve kardeşlik söylemleri altında yürütülen süreçlerin aslında Türk milletine karşı yapılmış bir kalleşlik olduğunu öne sürdü. Anadolu'nun devletsiz bırakılmak istendiğini iddia eden Dervişoğlu, Türk milletini vatansız bırakmaya yeltenenlere karşı tarihsel bir uyarıda bulunarak, bu tür girişimlerin karşılıksız kalmayacağını ve hesabının mutlaka sorulacağını dile getirdi.