İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5194 %0.04
49,6025 %0.01
5.793,12 % 0,70
90.701,47 %-2.037
Ara
Muhalif. GÜNDEM MSB: Deprem sonrası 5 İHA görevlendirildi

MSB: Deprem sonrası 5 İHA görevlendirildi

MSB, haftalık bilgilendirme toplantısında depremler sonrası İHA görevlendirmeleri, Suriye'deki harekât merkezi ve Kıbrıs açıklamalarıyla gündemi değerlendirdi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Maksatlı Haber ve Yorumlar Yapılıyor”

Aktürk, bazı medya organlarında yer alan Hava Harp Okulu’nun İzmir’e taşınacağı ve Konya’daki peç olayı ile ilgili haberlerin maksatlı ve art niyetli olduğunu belirtti:

“Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan hiçbir iftira, karalama ve yalan kampanyası amacına ulaşamayacaktır.”

Deprem Sonrası Beş İHA ile Keşif Faaliyeti

İstanbul’da meydana gelen depremler sonrasında alınan tedbirleri açıklayan Aktürk, MSB koordinasyonunda 3’ü BAYKAR’a ait, 2’si Bakanlığa ait toplam 5 İHA’nın havadan keşif faaliyetlerine başladığını duyurdu. Ayrıca, AFAD Daire Başkanlığı ve Afet Yönetim Merkezi personelinin derhal görevlendirildiğini bildirdi.

Birleşik Harekât Merkezi İçin Teknik Görüşmeler Devam Ediyor

Aktürk, Suriye’de kurulması planlanan Birleşik Harekât Merkezi ile ilgili olarak ilgili ülkelerle teknik toplantıların sürdüğünü söyledi.

Kıbrıs Mesajı: “Türk Halkı Bu Adanın Asli ve Eşit Ortağıdır”

GKRY Başpiskoposu’nun açıklamalarına tepki gösteren Aktürk, Kıbrıs Türk halkının bu adadaki asli ve eşit ortak olduğunu vurguladı:

“Hiçbir güç Kıbrıs Türk halkını bu topraklardan çıkaramaz. GKRY’yi şiddet dili yerine aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz.”

Sınır Güvenliği: 97 Kişi Yakalandı, 5 PKK’lı Teslim Oldu

MSB'nin paylaştığı son bilgilere göre, son bir haftada sınır hattında yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 97 kişi yakalanırken, 1.905 kişi sınırı geçemeden engellendi.

Ayrıca, Irak’ın kuzeyinden kaçan 3 PKK’lı ile teslim çağrısına uyan 2 PKK’lı olmak üzere toplam 5 teröristin teslim olduğu duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *