İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM Modem dolandırıcılığı operasyonunda 53 tutuklama

Modem dolandırıcılığı operasyonunda 53 tutuklama

Eskişehir merkezli 19 ildeki operasyon kapsamında gözaltına alınan 90 şüpheliden 53’ü tutuklandı.

Modem dolandırıcılığı operasyonunda 53 tutuklama
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Eskişehir merkezli 19 ilde düzenlenen modem dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 90 şüpheliden 53’ü tutuklandı. Soruşturma, kendilerini kurumsal internet ve iletişim firmalarının temsilcisi olarak tanıttıkları belirlenen şüphelilere yönelik yürütüldü.

19 ilde eş zamanlı operasyon

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin teknik ve fiziki takibinde, şüphelilerin internet altyapısının değişeceği, eski modemlerin kullanım dışı kalacağı ve hizmetin kesileceği yönünde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin zorunlu altyapı geçişi ve tarife indirimi vaadiyle modem satışı yaptığı belirtildi.

Modem dolandırıcılığı operasyonunda 53 tutuklama

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki operasyonda, Eskişehir’in yanı sıra 18 ilde aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 90 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 8 şüpheli serbest bırakıldı; 77 şüpheli Eskişehir’de, 5 şüpheli ise bulundukları illerde adliyeye sevk edildi.

53 şüpheli cezaevine gönderildi

Savcılık sorgularının ardından 3 şüpheli serbest bırakılırken, 79 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe 53 şüphelinin tutuklanmasına, 3 şüpheli hakkında ev hapsi uygulanmasına karar verildi. Diğer 23 şüpheli için imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirleri uygulandı. Dosya incelemesinde, 801 kişinin 116 milyon lira dolandırıldığı belirlendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız