İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3546 %0.03
51,3459 %-0.36
6.458,85 % 1,29
70.746,88 %1.987
Muhalif. GÜNDEM Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ağrı’da bilim şenliğinin açılışında

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ağrı’da bilim şenliğinin açılışında

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Ağrı’da yaptığı konuşmada; bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı çocuklara hazırlamanın gayretinde olduklarını belirtti.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Yılmaz, Ağrı Millet Bahçesi'nde, TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Bilim Dolu Günler, Bilim Şenliği"nin açılışında yaptığı konuşmada, bölgeden Ahmedi Hani, Fuat Sezgin ve Aziz Sancar gibi ilim ve bilim adamlarının çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Şenliğin öğrencilere deneyim kazandıracağını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Örneklerini gerçekleştirdiğiniz inovasyon çalışmaları, ileride üniversitelerde çeşitli bilim akademilerinde ortaya koyacağınız yeni buluşlarla ve teknolojik imkanlarla daha büyük başarılara imza atmanıza vesile olacak. Bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı çocuklara hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Ağrı ilimiz bilimde öncü olmak için çok büyük adımlar atmaktadır. Matematik uygulama becerilerinden, uzaya yönelik çalışmalara kadar, gerek uçak mühendisliğinden diğer her türlü sanat alanında çocuklarımızın kabiliyetlerinin geliştirilmesi için nice projelere imza atıldığını gördük. Ağrı ilimizde çok şeyin değiştiğini buradan bütün bir kamuoyuna söyleyebiliriz."

Belediye Başkanı Savcı Sayan ise Ağrılı çocukların daha iyi eğitim görmesi, bilim anlamında daha iyi imkanlara sahip olması ve eğlenmesi için bütün devlet kurumları olarak ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini aktardı.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek kentte 4 gün sürecek şenliğin açılışı yapıldı.

Sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler ve söyleşiler gibi programların düzenleneceği şenliğin açılışına, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı Kerem Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi katılımcılar, mehteran takımı eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Meydanı'ndan şenlik alanına yürüdü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız