MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda tarihsel bir irade ve kurucu akıl olduğunu söyledi.
Bahçeli, TBMM’nin açılışını “milletin kendi kaderine sahip çıkmasının dönüm noktası” olarak nitelendirdi ve bu sürecin emperyalizme karşı verilen tarihi bir mücadele olduğunu ifade etti.
“Eğitim milli beka meselesidir”
Konuşmasında eğitim konusuna geniş yer ayıran Bahçeli, eğitimin milli bir beka meselesi olduğunu belirtti.
Öğretmenlerin yalnızca ders veren kişiler olmadığını vurgulayan Bahçeli, onların çocukların karakterini ve geleceğini inşa eden temel aktörler olduğunu söyledi.
Aile, okul ve devlet işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden MHP lideri, dijital farkındalığın artırılmasının da zorunlu olduğunu dile getirdi.
Okul saldırıları ve “dijital kuşatma” uyarısı
Son dönemde yaşanan okul saldırılarına da değinen Bahçeli, olayların yalnızca adli bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.
Bahçeli, çocukların “dijital kuşatma altında” olduğunu ifade ederek sosyal medyanın ve denetimsiz dijital alanların risklerine dikkat çekti.
Bu tür olayların aile bağlarındaki zayıflama ve toplumsal değerlerdeki kırılmalarla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca sürecin tüm yönleriyle araştırılması ve olası ihmallerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.
“Siyaset çekişme dili üretmemeli” çağrısı
Bahçeli, okul güvenliği konusunda siyaset kurumunun kutuplaştırıcı bir dil kullanmaması gerektiğini ifade etti.
Medyanın da acıyı büyüten bir dil yerine sorumlu bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini söyledi.
Ara seçim tartışmalarına sert tepki
CHP’nin ara seçim çağrısına da değinen Bahçeli, bu talepleri “basiretsiz muhalefetin ayak oyunları” olarak nitelendirdi.
Seçimin zamanında yapılması gerektiğini vurgulayan MHP lideri, erken veya ara seçim tartışmalarının Türkiye’nin istikrarına zarar vereceğini savundu.
Bahçeli, “Sandığın hükmü vakti geldiğinde tecelli edecektir” ifadelerini kullandı.