Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Ocak Cumartesi hava durumunu açıkladı. Bugün Aydın, Bilecik, Bursa, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Bartın, Karabük, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Yalova ve Düzce illeri için sarı kodlu fırtına uyarısı verildi.
Meteorolojiye göre, Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Manisa, Uşak ve Samsun çevreleri aralıklı yağışlı olacak. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
Yağışların, özellikle Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale ve İzmir çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor. İzmir çevreleri, Aydın’ın kıyı kesimleri, Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı kıyılarında ise yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde buzlanma, don, pus ve yer yer sis uyarısı yapıldı. Ayrıca Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.
Sıcaklık ise kuzey ve iç kesimlerde 3-5 derece artacak, iç bölgelerde hissedilir bir yükseliş bekleniyor.