İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
88.995,54 %-1.322
Ara
Muhalif. GÜNDEM Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP’li isimlere 19 Mart eylemi davası

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP’li isimlere 19 Mart eylemi davası

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto eden 19 Mart eylemi sonrası, aralarında Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün de bulunduğu yedi CHP’li hakkında dava açıldı. Ünlü’ye “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamaları yöneltilirken, ilk duruşma 10 Temmuz’da görülecek.

Okunma Süresi: 2 dk

19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto eden gösteriye katılanlar hakkında dava açıldı. Davada, Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Acar Ünlü, CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı Mehmet Barut ve CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Nazım Şardoğan’ın da aralarında bulunduğu yedi kişi sanık olarak yer aldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen ve polisin müdahalesiyle sonuçlanan protesto eylemi sonrası açılan davada, tüm sanıklara “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlaması yöneltildi. Başkan Acar Ünlü hakkında ayrıca “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” suçlaması da yer aldı. CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Nazım Şardoğan ise bu suçlamalara ek olarak “Kasten yaralama” ile suçlanıyor.

İddianameden detaylar

İddianamede, CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından organize edilen gösteride, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına karşı yürüyüş yapıldığı ve grubun Muğla Adliyesi’ne doğru ilerlediği belirtildi. Polisin adliyeye girişleri engellemek istemesi üzerine olayların çıktığı ve biber gazıyla müdahalede bulunulduğu ifade edildi.

İddianamede Acar Ünlü’nün bir polis memuruna “Belediye Başkanıyım lan ben, ahlaksız adam, ne sıkıyorsun” diyerek bağırdığı ve polis kalkanına eliyle vurduğu öne sürüldü.

İlk duruşma 10 Temmuz’da

Davanın ilk duruşması 10 Temmuz 2025 tarihinde Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davanın sonucu ve kamuoyundaki yankıları şimdiden merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *