İstanbul
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,6589 %0.06
56,1785 %-0.03
6.797,09 %1.24
76.125,39 %-1.06
Muhalif. GÜNDEM Marmara Denizi'nde zamana karşı yarış: Batan geminin kayıp mürettebatı için umutlu bekleyiş sürüyor

Marmara Denizi'nde zamana karşı yarış: Batan geminin kayıp mürettebatı için umutlu bekleyiş sürüyor

Silivri açıklarında iki ticari geminin çarpışması sonucu batan Tuğberk İmamoğlu gemisindeki 9 denizciyi arama faaliyetleri 15'inci gününe girdi.

Marmara Denizi'nde zamana karşı yarış: Batan geminin kayıp mürettebatı için umutlu bekleyiş sürüyor
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Silivri açıklarında 2 Eylül tarihinde meydana gelen trajik deniz kazasının ardından başlatılan arama kurtarma operasyonları, tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli'den Aliağa'ya seyir halinde olan Alsu isimli ticari gemi ile İskenderun'dan Karadeniz Ereğli'ye giden Tuğberk İmamoğlu isimli geminin çarpışması sonucu batan gemideki 10 kişilik mürettebat için başlatılan çalışmalar, bugün itibarıyla 15'inci gününe ulaştı. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Deniz Kuvvetleri ekipleri, bölgedeki tarama faaliyetlerini koordineli bir şekilde sürdürüyor.

Enkazın yeri sonar teknolojisiyle belirlendi

Kazanın ardından bölgeye sevk edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Akın gemisi, gelişmiş sonar sistemleri ve uzaktan kumandalı su altı araçları (ROV) kullanarak detaylı bir tarama gerçekleştirdi. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, batan Tuğberk İmamoğlu gemisinin enkazı kazanın dördüncü gününde tespit edildi. Enkazın yerinin belirlenmesi, kayıp mürettebata ulaşma umutlarını artırırken, operasyonun odak noktası da bu bölgeye kaydırıldı.

Marmara Denizi'nde zamana karşı yarış: Batan geminin kayıp mürettebatı için umutlu bekleyiş sürüyor

Kaptan Yaşar Kayhan'ın naaşına ulaşıldı

Arama çalışmaları sırasında 14 Eylül tarihinde acı bir gelişme yaşandı. Geminin battığı noktadan yaklaşık 5 mil uzaklıkta bulunan bir erkek cesedi, ekipler tarafından denizden çıkarıldı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan kimlik tespiti sonucunda, cansız bedenin Tuğberk İmamoğlu gemisinin birinci kaptanı Yaşar Kayhan'a ait olduğu kesinleşti. Ekipler, geriye kalan 9 mürettebatın bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız