İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM Marketteki saldırganın motosikleti 17 suç kaydı olan şüpheliden çıktı

Marketteki saldırganın motosikleti 17 suç kaydı olan şüpheliden çıktı

Karaköy'de bir markete motosikletle gelip ateş açan saldırgan, polisin yaklaşık 70 güvenlik kamerasını incelemesi sonucu 2 gün sonra Fatih'te yakalandı. 15 suç kaydı bulunan şüpheli tutuklandı.

Marketteki saldırganın motosikleti 17 suç kaydı olan şüpheliden çıktı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Karaköy'de bir markete silahlı saldırı düzenleyen şüpheli, polisin yaklaşık 70 güvenlik kamerası görüntüsünü incelemesi sonucu yakalandı. Olay, 14 Ağustos Cuma günü saat 05.10 sıralarında Emekyemez Mahallesi Tersane Caddesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Varol S.'nin (57) yaklaşık 25 yıldır işlettiği marketin önüne koyu mavi renkli motosikletle gelen kapüşonlu ve maskeli iki şüpheliden biri iş yerine silahla ateş açtı. Saldırının ardından şüpheliler motosikletle olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri dışında bulunan içecek dolabına iki kurşunun isabet ettiği belirlendi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada sokakta iki boş kovan bulunurken, işletme sahibi Varol S.'nin kimseyle husumetinin bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Marketteki saldırganın motosikleti 17 suç kaydı olan şüpheliden çıktı

70 kamera görüntüsü mercek altına alındı

Saldırının ardından Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. İş yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarına ait görüntüleri inceleyen ekipler, şüphelilerin olay öncesi ve sonrasındaki kaçış güzergahlarını belirlemek için geriye ve ileriye dönük çalışma yaptı. Yaklaşık 70 güvenlik kamerasına ait görüntüleri inceleyen polis, saldırganların Fatih'e kaçtıklarını tespit etti.

Motosiklet otoparkta bulundu

Şüphelilerin kullandığı motosiklet, aynı gün Hacı Kadın Mahallesi'ndeki otoparkta bulundu. Kamera görüntülerinde, kapüşonlu kıyafetlerle otoparka giren şüphelilerin motosikleti bıraktıktan sonra üzerlerini değiştirdikleri görüldü.

Otoparktan şortla çıkan şüphelilerin daha sonra yürüyerek evlerinin bulunduğu yöne gittikleri belirlendi. Üzerinde inceleme yapılan motosikletin çalıntı olmadığı ve aracın 17 suç kaydı bulunan Tahir Murat G.'ye (24) ait olduğu tespit edildi.

Tahir Murat G.'nin 'Uyuşturucu madde kullanmak', 'Hırsızlık' ve 'Güveni kötüye kullanma' suçlarından kaydı bulunduğu öğrenildi. İncelemelerin ardından motosiklet yediemin otoparkına çekildi.

Marketteki saldırganın motosikleti 17 suç kaydı olan şüpheliden çıktı

15 suç kaydı bulunan şüpheli tutuklandı

Kamera görüntülerinden iş yerine silahla ateş açan şüphelinin Alaaddin A. olduğu belirlendi.

Şüphelinin 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet', 'Yağma', 'Güveni kötüye kullanma', 'Hırsızlık', 'Yankesicilik' ve 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından toplam 15 kaydının bulunduğu tespit edildi. Alaaddin A., olaydan 2 gün sonra Fatih Balat Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'Mala zarar verme' suçlarından tutuklandı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız