TBMM’de CHP Grup Toplantısı üzerinden yaşanan tartışmalar sürerken Meclis’te ve çevresinde partililer arasında gergin anlar yaşandı.
Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir açıklama yaparak partide sağduyu çağrısında bulundu.
“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Siz, Cumhuriyet Halk Partimizin uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmış, partimizin en zorlu dönemlerinde sorumluluk üstlenmiş önemli bir değerimizsiniz. Bugün yaşanan süreçte de milyonlarca CHP’li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir. Partimizin kurumsal kimliğinin korunması, örgütlerimizin ve seçmenlerimizin daha fazla üzülmemesi, Meclis çatısı altında ve kamuoyu önünde istenmeyen görüntülerin oluşmaması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, CHP’nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır.”
Partide tartışmalar devam ediyor
CHP içinde yaşanan gelişmeler sürerken Özgür Özel ve farklı parti kanatları süreci yakından takip ediyor. Meclis çevresinde milletvekilleri ve partililerin bekleyişi devam etti.
Gerginlik kısa süreli yaşandı
Meclis önünde partililer arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşanırken, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’nın müdahalesiyle gerginlik yatıştırıldı.