İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1265 %0.03
53,2709 %0.1
6.424,83 % 0,08
62.940,00 %-0.345
Muhalif. GÜNDEM Mansur Yavaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Sağduyulu yaklaşım bekleniyor”

Mansur Yavaş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Sağduyulu yaklaşım bekleniyor”

TBMM’de yaşanan gerginlik sonrası Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaparak milyonlarca CHP’linin sağduyulu bir tutum beklediğini ifade etti.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

TBMM’de CHP Grup Toplantısı üzerinden yaşanan tartışmalar sürerken Meclis’te ve çevresinde partililer arasında gergin anlar yaşandı.

Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir açıklama yaparak partide sağduyu çağrısında bulundu.

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Siz, Cumhuriyet Halk Partimizin uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmış, partimizin en zorlu dönemlerinde sorumluluk üstlenmiş önemli bir değerimizsiniz. Bugün yaşanan süreçte de milyonlarca CHP’li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir. Partimizin kurumsal kimliğinin korunması, örgütlerimizin ve seçmenlerimizin daha fazla üzülmemesi, Meclis çatısı altında ve kamuoyu önünde istenmeyen görüntülerin oluşmaması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, CHP’nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır.”

Partide tartışmalar devam ediyor

CHP içinde yaşanan gelişmeler sürerken Özgür Özel ve farklı parti kanatları süreci yakından takip ediyor. Meclis çevresinde milletvekilleri ve partililerin bekleyişi devam etti.

Gerginlik kısa süreli yaşandı

Meclis önünde partililer arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşanırken, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’nın müdahalesiyle gerginlik yatıştırıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız