İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5098 %0.06
51,6637 %-0.39
6.681,42 % -1,80
66.538,60 %-2.257
Muhalif. GÜNDEM Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın önde olduğu sandıklara itiraz yağmuru!

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’nın önde olduğu sandıklara itiraz yağmuru!

AK Partili müşahitlerin ”tedbiren itiraz ettiklerini söyledikleri” ifade edildi

Okunma Süresi: 1 dk

14 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oylar sayılmaya devam ederken; Millet İttifakı’nın ve onun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu sandıklarda AK Parti müşahitleri tarafından Türkiye genelinde sistematik itirazlar yapıldığı bildirildi. 

T24’e ulaştırılan İstanbul Arnavutköy ve Beyoğlu ilçelerinden yapılan itiraz dilekçelerinde, ”Geçerli sayılması gereken oyların geçersiz sayıldığı, geçerli sayılması gereken oyların da geçersiz sayıldığı”nın iddia edildiği görüldü. İddia edildiği gibi durumlar olmadığını aktaran sandık görevlileri, T24’e yaptıkları açıklamada AK Parti müşahitlerinin ”tedbiren itiraz ettiklerini söylediklerini” ifade etti.  

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Twitter’dan konu hakkında yaptığı açıklamada ”Çankaya’da neredeyse her sandığa itiraz ediliyor. Bu sayede sandıklar yeniden sayıldığı için sonuçların sisteme girilmesi geciktiriliyor. Öndeyiz ve arayı açacağız” dedi. 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, ”Rakip ittifakın itirazıyla engellenen sandık verileri bizim öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara itirazlar yapılıyor. Böyle bir strateji geliştirilmiş, saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız