İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM Keşap’ta kayıp dayı ve yeğen için arama seferberliği sürüyor

Keşap’ta kayıp dayı ve yeğen için arama seferberliği sürüyor

Giresun’un Keşap ilçesinde selde kaybolan dayı ve yeğeni bulmak için yaklaşık 400 araç ve bine yakın personelle yürütülen çalışmalar ikinci gününde devam ediyor.

Keşap’ta kayıp dayı ve yeğen için arama seferberliği sürüyor
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Giresun’un Keşap ilçesinde sel sırasında araçlarının sürüklenmesi sonucu kaybolan dayı ve yeğenini bulmak için yürütülen arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde de sürüyor. Vali Mustafa Koç ile DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bölgede incelemelerde bulunarak ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Arama alanı 9 kilometrelik hatta beş bölüme ayrıldı

Çalışmalara yaklaşık 400 araç ve bine yakın personel katılıyor. Olayın meydana geldiği yerden yaklaşık 9 kilometrelik alan beş bölüme ayrılırken ekipler karada, dere kenarında ve dere yatağında arama yapıyor. Teknik cihazların da kullanıldığı çalışmalarda deniz dahil ulaşılabilecek tüm imkanlardan yararlanılıyor. Selin sürüklediği araçta bulunan üç kişiden biri kendi imkanlarıyla kurtulmuştu.

Keşap’ta kayıp dayı ve yeğen için arama seferberliği sürüyor

Selin yol açtığı zarar 26 milyon lira olarak belirlendi

Vali Koç, Defterdarlığın hasar tespitinde 26 milyon liralık zarar belirlediğini açıkladı. Dere yatakları ve altyapıda oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalar yürütülürken, İl Özel İdaresi ekipleri kalan 5-6 köye müdahale ediyor. Koç, enerji ve iletişim hizmeti verilemeyen köy kalmadığını belirterek kayıp iki kişiye ulaşılması için aramaların sürdüğünü söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız