İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4899 %0.22
56,3586 %-0.25
6.898,85 %-0.74
79.896,61 %0.23
Muhalif. GÜNDEM Kamu ihaleleriyle gündeme gelen iş insanı Selman Reşitoğlu uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında tutuklandı

Kamu ihaleleriyle gündeme gelen iş insanı Selman Reşitoğlu uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında tutuklandı

Kamudan aldığı milyarlarca liralık yol yapım ihaleleri ve sosyal medyada sergilediği şatafatlı hayatıyla tanınan iş insanı Selman Reşitoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kamu ihaleleriyle gündeme gelen iş insanı Selman Reşitoğlu uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında tutuklandı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen uyuşturucu ve fuhuş operasyonu kapsamında gözaltına alınan iş insanı Selman Reşitoğlu'nun emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 39 yaşındaki Reşitoğlu, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğü Ekpet İnşaat üzerinden kazandığı kamu ihaleleriyle bilinen Reşitoğlu; özel jet, lüks yat, helikopter, spor otomobil ve New York, Londra, Dubai ile Katar gibi merkezlerde sergilediği gösterişli yaşantısıyla kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Reşitoğlu’nun özel jette çiğ köfte partisi düzenlediği video kayıtları da sosyal medyada yoğun tartışmalara neden olmuştu.

10 milyar liralık kamu ihalesi portföyü

Selman Reşitoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Ekpet İnşaat ile kardeşi Veysel Reşitoğlu’nun yüzde 49 hissesine sahip olduğu Avos Grup İnşaat, özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açılan yüksek bedelli karayolu yapım işleriyle öne çıktı.

Söz konusu iki şirketin kamudan kazandığı yol yapım projelerinin toplam sözleşme bedelinin 10,9 milyar liraya ulaştığı tespit edilirken, Avos Grup İnşaat’ın tek başına üstlendiği son karayolu yapım ihalesinin bedelinin de yaklaşık 1,5 milyar lira olduğu kayıtlara geçmişti. İhale süreçlerindeki bu yoğunluk sebebiyle Reşitoğlu, sektörde ve medyada "ihale kralı" sıfatıyla anılmaya başlanmıştı.

Mehmet Şimşek ile çekilen kareler gündem yaratmıştı

Reşitoğlu’nun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Londra’da bir yemek masasında ve özel bir uçakta yan yana görüldüğü fotoğraflar geçmişte kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

O dönem konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yayımlayan Bakan Mehmet Şimşek, Reşitoğlu ile hiçbir ticari ilişkisi bulunmadığını, söz konusu fotoğrafların ise aktif bakanlık görevinde bulunmadığı Temmuz 2018 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında Batman ve Londra ziyaretlerinde çekildiğini bildirmişti. Şimşek ayrıca, Selman Reşitoğlu’nun amcası Abdurrahman Reşitoğlu ile Ağustos 2021’de Londra’da bir gayrimenkul edinmek gayesiyle ortak bir şirket tescil ettirdiklerini, bu şirketin bahse konu gayrimenkul alımı haricinde hiçbir ticari işlemde bulunmadığını ve satın alınan konutun 3 Haziran 2023’te göreve başlarken resmî mal bildirimine eksiksiz dahil edildiğini ifade etmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız