İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4684 %0.19
51,2648 %-0.07
6.418,21 % 2,74
66.420,74 %-3.457
Muhalif. GÜNDEM İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılını coşkuyla kutluyor. Tarkan konserinin düzenlendiği Gündoğdu Meydanı'na yüz binler akın etti, meydan tıklım tıklım doldu.

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları Gündoğdu Meydanı’nda başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşma yaptığı kutlamalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı 

Sanatçı Tarkan’ın konseri saat 22.00’de başladı.

Tarkan ”Bu sahnede olmak benim için şeref” dedi. Sanatçı ”Ölürüm”, ”Yolla”, ”Kır zincirlerini”, ”Sevdanın son vuruşu” gibi parçalarını seslendirdi. 

”Cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:

100 yıl önce bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Bir sabah, emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. O sabah tam da bulunduğumuz bu noktadan göğü yırtan bir ses yükseldi. İzmir’den tüm Anadolu’ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi. Sen başla, bitiren bulunur... Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla yazdığı son yazı, yeri göğü kapladı. Cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Özgürlüğün, barışın, kardeşliğin şehridir İzmir. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet, ilelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Tunç Soyer’in konuşmasının ardından ’Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sahne gösterisi başlıyor’ anonsuyla, İzmir’in kurtuluşu sahnelendi.

İzmir Marşı eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sahneye çıkarak bayrak salladı, marşa eşlik etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 20.00'de İzmir Limanı'ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda tamamlann Fener Alayı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı'ndaki İşgalden Kurtuluşa İzmir konulu teatral gösteriyi ve sonrasında Tarkan konserini izledi.

100 yıl kutlamarında Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım 

MegaStar Tarkan’ın konser verdiği Gündoğdu Meydanı’nda yüzbinler buluştu. Cumhuriyet Meydanı kenarında kurulan platformun çökmesinin ardından yeni sahne Gündoğdu Meydanı’nda kuruldu. Devasa led ekranların yer aldığı sahnede 180 dansçı gösteri yaptı. Gökyüzünde artırılmış gerçeklik destekli interaktif tiyatral şov gerçekleştirildi. İzmir’in kurtuluşu canlandırıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız