İstanbul'da kamuoyunda Çirkinler ve Casperlar olarak bilinen suç örgütleri tarafından gerçekleştirildiği belirlenen 7 ayrı kurşunlama ve kundaklama eylemine ilişkin soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.
7 ayrı eylem soruşturma kapsamında
Çirkinler ve Casperlar suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen eylemlerden ilki 24 Eylül'de Arnavutköy'de faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik gerçekleştirildi. 28 Eylül'de ise Başakşehir'deki başka bir iş yeri kurşunlandı.
7 Ekim'de Esenyurt'ta bir iş yerine yönelik kurşunlama girişimi yaşanırken, 9 Ekim'de Güngören'de O.İ.T.'nin aracına kundaklama eylemi düzenlendi. Aynı gün başka bir iş yerine de silahlı saldırı gerçekleştirildi.
15 Ekim'de Bayrampaşa'daki bir kafe kurşunlanırken, 20 Ekim'de Esenyurt'ta başka bir iş yerine yönelik kurşunlama eylemi gerçekleştirildi.
6'sı 18 yaşından küçük 9 şüpheli yakalandı
Söz konusu 7 ayrı eyleme ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, 11 şüphelinin yakalanması amacıyla 23 Ekim'de operasyon düzenlendi.
Operasyonda 6'sı 18 yaşından küçük olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bir miktar fişek ele geçirildi.
Firari durumda bulunan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.