İstanbul
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2380 %0.04
54,1434 %0.36
6.263,40 % -0,11
65.678,01 %-0.364
Muhalif. GÜNDEM İstanbul'da 3 ilçede denize girmek yasaklandı

İstanbul'da 3 ilçede denize girmek yasaklandı

Balkanlar'dan gelen serin hava sıcaklıkları düşürürken İstanbul'un 3 ilçesinde yüksek dalga nedeniyle denize giriş yasaklandı.

İstanbul'da 3 ilçede denize girmek yasaklandı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava sistemi, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji tahminlerine göre hafta sonu sıcaklıklar İstanbul'da 23-24 dereceye kadar gerilerken, birçok bölgede kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli, iç kesimlerde ise kuvvetli yağış öngörülürken, yeni haftanın ilk günlerinde yağışlı havanın Marmara ve Karadeniz'de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

İstanbul'un 3 ilçesinde denize giriş yasaklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM tarafından yapılan uyarıların ardından, şiddetli rüzgar ve yüksek dalga nedeniyle Beykoz, Arnavutköy ve Sarıyer ilçelerinde denize girilmesine yönelik geçici yasak kararları alındı.

Yasak süreleri açıklandı

Beykoz Kaymakamlığı, Karadeniz'e kıyısı bulunan sahil, plaj ve koylarda 23-27 Temmuz tarihleri arasında 5 gün süreyle denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Arnavutköy Kaymakamlığı, ilçedeki sahillerde yüksek dalga nedeniyle 23 Temmuz Perşembe günü boyunca denize girmenin yasak olduğunu açıkladı.

Sarıyer Kaymakamlığı ise yüksek dalga riski nedeniyle Kısırkaya Halk Plajı'nın deniz ve plaj girişlerinin gün sonuna kadar kapatıldığını bildirdi.

Güneydoğu'da sıcaklıklar 41 dereceye ulaşıyor

Kuzey ve iç kesimlerde serin hava etkili olurken, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcak hava dalgası sürüyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Adıyaman'da hava sıcaklıklarının 41 derece seviyelerinde seyretmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız