İstanbul
Parçalı az bulutlu
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,1653 %0.11
50,3722 %0.08
6.413,84 % 0,73
92.800,62 %2.208
Ara
Muhalif. GÜNDEM İstanbul Valisi Gül, belediyelerin sokak hayvanları konusunda harekete geçmemesinden şikayetçi

İstanbul Valisi Gül, belediyelerin sokak hayvanları konusunda harekete geçmemesinden şikayetçi

İstanbul Valisi Davut Gül, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen programda sokak hayvanları hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Gül, "Bazı belediyelerimiz henüz yeterince harekete geçmedi. Herhangi bir insana ağır bir zarar geldiğinde sayın Bakanımız 'Belediye başkanlarından başlayarak bütün sorumlularla ilgili yasal işlem yapacağız. Sahipsiz hayvanlar toplanılacak, kısırlaştırılacak ve orada (yaşam alanları) bakılacak" dedi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Vali Gül, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen programda haber ajansları, gazete ve televizyon yöneticileri ile yazarlarla buluşmasında, İstanbul'a ilişkin 3 yıllık güvenlik verilerini açıklamasının ardından soruları cevapladı.

Bir gazetecinin sokak hayvanlarına ilişkin gelinen süreçle ilgili sorusunu yanıtlayan Gül, İçişleri Bakanlığının bu konuda yaptığı düzenleme ve planlamalara değindi.

Gül, şunları kaydetti:

"(Belediyelerle) Defalarca toplandık, yazılı, sözlü söyledik. Birinci mazeret şuydu. 'Biz bu köpekleri, sahipsiz hayvanları nerede barındıralım, yer yok.' dediler. Haklı olarak bakıyorum. Orman alanları içerisinde talep edilen bütün belediyelere yer tahsis ediliyor. Hiçbir belediyemiz, 'Biz sahipsiz hayvanları toplayacağız ama götüreceğimiz yer yok, barındıracağımız yer yok.' diyemeyecek. Yasal düzenleme yapıldı. Bunların mutlaka sokaklardan toplanıp güvenli yerlere götürülmesi lazım. Yeni yapılan yerlerde etrafı çevrili, 40-50 bin metrekare alan. Belediyeler tarafından bunların yemesi, içmesi, kısırlaştırılması yapılıyor. Yapılan iş vicdani ve hukuki. Sorun şu, bazı belediyelerimiz henüz yeterince harekete geçmedi. Allah muhafaza, istemeyiz ama herhangi bir insana ağır bir zarar geldiğinde sayın Bakanımız 'Belediye başkanlarından başlayarak bütün sorumlularla ilgili yasal işlem yapacağız.' dedi. Sahipsiz hayvanlar toplanılacak, kısırlaştırılacak ve orada (yaşam alanları) bakılacak. Eksik kalan bir şey varsa tamamlayacağız." 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *