İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6000 %0.04
51,4635 %-0.01
6.668,87 % -0,53
68.896,22 %3.028
Muhalif. GÜNDEM İstanbul merkezli sahte ikamet izni operasyonu: 51 gözaltı, 441 sınır dışı

İstanbul merkezli sahte ikamet izni operasyonu: 51 gözaltı, 441 sınır dışı

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda sahte belgelerle ikamet izni sağlayan 51 şüpheli yakalandı, 441 kişinin izni iptal ediliyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul merkezli yürütülen geniş çaplı operasyonda, sahte belgelerle yabancı uyruklu kişilere ikamet izni sağladıkları tespit edilen 51 şüpheli yakalandı. Operasyon, 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sahte belgelerle sistematik usulsüzlük

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarlar ve yürütülen soruşturmalar doğrultusunda kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan ön araştırmalarda, ikamet izni başvurularında kullanılan belgelerde tahrifat yapıldığı ve tamamen sahte evraklar düzenlendiği belirlendi.

Şüphelilerin ayrıca sahte içerikli taahhütnameler düzenleyerek göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri tespit edildi.

6 ilde eş zamanlı operasyon

Kimlik ve adres bilgileri belirlenen şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 51 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

441 kişinin izni iptal ediliyor

Soruşturma kapsamında, sahte belgelerle usulsüz şekilde ikamet izni aldığı belirlenen 441 yabancı uyruklu kişinin izinlerinin iptali için süreç başlatıldı. Yetkililer, bu kişilerin sınır dışı edilmesine yönelik işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız