İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5310 %0.06
49,6672 %0.11
5.780,06 % 0,47
92.344,41 %-0.585
Ara
Muhalif. GÜNDEM İsrail-İran çatışması altıncı gününde: Füze saldırıları ve hava operasyonları karşılıklı devam ediyor

İsrail-İran çatışması altıncı gününde: Füze saldırıları ve hava operasyonları karşılıklı devam ediyor

İsrail ve İran arasında başlayan çatışmalar altıncı gününde yoğun şekilde devam ediyor. Füze saldırıları ve hava operasyonları art arda geliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

İsrail ile İran arasında başlayan çatışmalar altıncı gününe girerken, karşılıklı saldırılar hız kesmeden sürüyor. İsrail’in İran’daki nükleer tesislere ve füze üslerine yönelik saldırısıyla başlayan gerilim, bölgeyi savaş atmosferine sokmuş durumda.

18 Haziran sabahı erken saatlerde İsrail ordusu, Tahran çevresine yönelik bir dizi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Reuters, İran medyasına dayandırdığı haberinde, başkent Tahran ve Kerec kentinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, İran’da bir santrifüj üretim tesisi ile silah üretim merkezlerini hedef aldıklarını duyurdu. Bu gelişmeler yaşanırken İran’dan İsrail’e yeni bir füze saldırısı düzenlendi.

İran’dan Tel Aviv’e tahliye uyarısı

İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Tel Aviv kentindeki bazı mahalleler için tahliye çağrısı yaptı. Bu bilgi, İran’ın resmi medyası tarafından duyuruldu.

İsrail ordusu da halkı sığınaklara yönelmeleri konusunda uyardı. Ülke genelinde siren sesleri yükselirken, birçok şehirde alarm seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

“Kheiber-Shakan” ve “Fettah-1” füzeleri ilk kez sahnede

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya göre, saldırılarda kullanılan füzeler arasında uzun menzilli “Kheiber-Shakan” füzeleri de yer alıyor. Bu saldırı, bir saatten kısa sürede düzenlenen ikinci füze saldırısı oldu.

Yarı resmi Mehr ajansı, İran’ın İsrail’e “Fettah-1” isimli füze fırlattığını açıkladı. Devlet televizyonu Press TV de bu bilgiyi doğrularken, saldırının arkasında İran Devrim Muhafızları olduğunu belirtti.

Press TV, Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını ve bunun İsrail’in hava savunma sistemleri açısından “sonun başlangıcı” olabileceğini iddia etti. Devrim Muhafızları, bu saldırının "bir dönüm noktası" olduğunu vurguladı.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’e karşı tutumlarında geri adım atmayacaklarını belirterek, “Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız” dedi.

SOSYAL MEDYADAN ARAPÇA MESAJ

Hamaney, sosyal medya platformu X’te Arapça olarak paylaştığı mesajında, İsrail’i bir kez daha hedef aldı. “Terörist siyonist rejime karşı kararlı şekilde mücadele edilmelidir” ifadesini kullanan Hamaney, direniş çizgisinde kararlı olduklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *