İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,0297 %0.16
50,4667 %-0.24
5.991,88 % 0,43
91.285,37 %1.693
Ara
Muhalif. GÜNDEM İnfazda eşitlik düzenlemesi: PKK’lılar tahliye edilecek, FETÖ kapsam dışı

İnfazda eşitlik düzenlemesi: PKK’lılar tahliye edilecek, FETÖ kapsam dışı

Terör suçlarını da kapsayan yeni infaz düzenlemesi gündemde. “İnfazda eşitlik” adı verilen çalışmayla, kendini fesheden örgüt üyelerinin tahliyesinin önü açılırken, FETÖ ve feshedilmeyen diğer örgütlerin mensupları kapsam dışında bırakılacak.

Okunma Süresi: 2 dk

İktidarın üzerinde çalıştığı yeni infaz düzenlemesi, terör suçlarını da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Sözcü’nün haberine göre “infazda eşitlik” olarak adlandırılan düzenleme ile, cezaevindeki mahkumların infaz sürelerinde ortak bir sistem uygulanması hedefleniyor.

Mevcut uygulamada terör suçlarından hüküm giyenler aldıkları cezanın dörtte üçünü cezaevinde geçirirken, adli suçlardan hükümlüler cezanın yarısını yatıp tahliye olabiliyor. Yeni düzenleme ile bu ayrımın kaldırılması ve tüm mahkumların aldıkları cezanın yarısını yatmaları öngörülüyor.

Düzenlemenin en dikkat çeken yönlerinden biri ise örgüt bazlı ayrım olacak. Yeni yasada, infaz indirimi ve tahliyeden yararlanabilmek için “örgütün kendini feshetmiş olması” şartı aranacak. Bu kapsamda PKK’nın kendini feshettiği gerekçesiyle, örgüt mensuplarının düzenlemeden yararlanabileceği belirtiliyor.

Buna karşılık FETÖ ve kendini feshetmeyen diğer terör örgütlerinin üyeleri kapsam dışında tutulacak. Böylelikle söz konusu örgütlerin mensupları infaz indirimi ve tahliye imkanından yararlanamayacak.

11. Yargı Paketi’nde olduğu gibi, yeni düzenlemede de kadın ve çocuğa karşı suç işleyenler, deprem müteahhitleri ile FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağlantılı suçlardan hüküm giyenlerin denetimli serbestlik ve af kapsamı dışında bırakılması bekleniyor.

Yeni infaz düzenlemesine ilişkin çalışmanın önümüzdeki süreçte Meclis gündemine gelmesi öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *