İstanbul
Parçalı bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3393 %0.12
55,1001 %-0.37
6.613,65 %-0.47
82.486,01 %-1.91
Muhalif. GÜNDEM İnegöl'de abartı egzoz inadı pahalıya patladı: 40 bin liraya yakın ceza

İnegöl'de abartı egzoz inadı pahalıya patladı: 40 bin liraya yakın ceza

Bursa'nın İnegöl ilçesinde polis denetiminden kaçamayan sürücü, aracındaki modifiyeli sistemler nedeniyle ağır bir fatura ile karşılaştı.

İnegöl'de abartı egzoz inadı pahalıya patladı: 40 bin liraya yakın ceza
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Bursa'nın İnegöl ilçesinde gerçekleştirilen trafik denetimleri sırasında, abartı egzoz kullanarak çevreyi rahatsız eden bir sürücü polis ekiplerinin dikkatinden kaçmadı. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde görev yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, gürültü kirliliğine neden olan aracı tespit ederek takibe aldı. Kısa süreli takibin ardından durdurulan 16 BAB 114 plakalı otomobilin sürücüsü Aykut C., aracında herhangi bir yasa dışı donanım bulunmadığını savunarak ekiplere zorluk çıkardı.

Denetimlerde ağır fatura çıktı

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, aracın hem abartı egzoz sistemine sahip olduğu hem de mevzuata aykırı ses sistemleri barındırdığı kesinleşti. Polis kamerasına da yansıyan bu tespitlerin ardından sürücüye ceza yağdı. Mevzuata aykırı ses sistemi için 21 bin TL, abartı egzoz kullanımı için 16 bin TL ve far kullanmamak suçundan 2 bin 719 TL olmak üzere toplam 39 bin 719 TL idari para cezası uygulandı.

İnegöl'de abartı egzoz inadı pahalıya patladı: 40 bin liraya yakın ceza

Trafikten men ve adli süreç

İdari yaptırımların yanı sıra, söz konusu araç 60 gün süreyle trafikten menedildi ve sürücü hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, sürücünün kendisini durduran polis memurlarını cep telefonuyla kaydederek sosyal medyada paylaşması üzerine, görevli memurların şikayetçi olduğu bildirildi. Emniyet yetkilileri, çevreye rahatsızlık veren modifiyeli araçlara yönelik denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız