İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3698 %0.05
51,3256 %0.02
6.339,32 % -1,32
69.387,44 %-3.36
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu: Maliyet hesaplayamıyoruz, ihalelerimize firmalar artık girmemeye başladı

İmamoğlu: Maliyet hesaplayamıyoruz, ihalelerimize firmalar artık girmemeye başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Hizmette 3. Yıl" sunumu düzenledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Sunumda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ülke ekonomisinin nasıl yönetildiği herkesi, her kurum ve kuruluşu olduğu gibi yerel yönetimleri de doğrudan etkiliyor. Bir yandan akaryakıta, enerjiye yapılan büyük zamlar ve dövizdeki hızlı artışlar belediyelerdeki gelir gider dengesini inanılmaz derecede bozuyor. İnanın maliyet hesaplayamıyoruz. İhalelerimize firmalar artık girmemeye başladı çünkü maliyetlendiremiyorlar. Diğer yandan artan yoksulluk ve işsizliğin yol açtığı sosyal yaraları sarabilmek için belediyemizde ayırdığımız paylar inanılmaz rakamlara doğru çıkmakta. Görevi devraldığımızdan bu güne sosyal yardıma ayırdığımız bütçe tam 6 katına ulaşmak üzere. 

İktidarın hukuku yok sayan tavrından da belediyelerimiz nasibini alıyor. 

27 yıl önce Sayın Erdoğan bu cümleleri kurdu, ben ne desem inanın az gelir. İBB'ye yönelik hukuk ve edep dışı uygulamarın haddi hesabı yok. Yaptıklarını saymaya başlasam burada başka bir şeyi konuşmaya vaktimiz kalmaz. 

Bizim yeni yatırımlar yapmamızı, kangren haline getirdiğiniz İstanbul'un sorunlarına çözüm getirmemizi engelleyebiliyor musunuz? Asla. 

İBB her zamankinden fazla çok daha fazla ve doğru yatırım yapıyor. Çünkü biz kamu yatırımlarını bir avuç insanı zenginleştirme üzerine görmüyoruz. Yalnızca kamu yararı gözeterek yapıyoruz. 

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız