İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM İçişleri Bakanlığı duyurdu: Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Arjantin’den Türkiye’ye getiriliyor

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Arjantin’den Türkiye’ye getiriliyor

Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş, Arjantin’de yakalandı. Kurtuluş’un Türkiye’ye iade süreci başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Arjantin’den Türkiye’ye getiriliyor
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş, Arjantin’de yakalandı. İçişleri Bakanlığı, Kurtuluş’un yürütülen operasyonun ardından bugün Türkiye’ye iade edildiğini duyurdu.

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları, Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Serkan Kurtuluş kırmızı bültenle aranıyordu

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Serkan Kurtuluş, hakkında çeşitli ağır suçlamalar bulunması nedeniyle kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu. Kurtuluş’un Arjantin’de yakalanmasının ardından Türkiye’ye iade süreci başlatıldı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Tasarlayarak Öldürme, Kasten Öldürme, Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurma, Suç Örgütüne Yarar Sağlamak Maksadıyla Birden Fazla Kişi Tarafından Silahla Yağma, Silahla Birden Fazla Kişiyle Var Olan Suç Örgütünün Korkutucu Gücünden Yararlanmak Suretiyle Zincirleme Şekilde Tehdit” suçlarından kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan Serkan Kurtuluş isimli şahıs, Arjantin'de yakalandı ve bugün ülkemize iade ediliyor. Vatandaşlarımızın huzurunu bozan, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışan organize suç örgütlerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülkemizde ve yurt dışında; nerede olurlarsa olsunlar Devletimizin gücü, sınırların ötesine de uzanır. Kahraman Polislerimizi, Başkanlıklarımızı, Daire Başkanlığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerine teşekkür ediyoruz.”

“Nereye kaçarlarsa kaçsınlar çelik irademizden kurtulamazlar”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de sosyal medya hesabından operasyonla ilgili açıklama yaptı. Çiftçi, organize suç örgütlerinin elebaşlarının yurt dışına kaçsalar dahi takip edildiğini belirtti.

“Nereye kaçarlarsa kaçsınlar çelik irademizden kurtulamazlar. Dünyanın öbür ucuna bile kaçsalar, çete elebaşlarını tek tek buluyor, ülkemize getiriyor ve Yüce Türk adaletine teslim ediyoruz. Suç işleyip sınırlarımızın ötesine kaçarak kurtulacağını sananlar, bugün devletimizin nefesini enselerinde hissediyorlar. İçişleri Bakanlığı olarak hedefimiz net, irademiz çeliktendir: Sokaklarımızda milletimizin huzurundan başka hiçbir güce geçit vermeyeceğiz. Türkiye, suçluların sığınabileceği bir yer değil; adaletin ve güvenliğin kalesidir!”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız