İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4950 %0.04
51,6853 %-0.3
6.690,35 % -1,67
66.930,31 %-2.281
Muhalif. GÜNDEM İBB'nin imar şube müdürüne saldırıda tutuklanan şüpheli serbest bırakıldı

İBB'nin imar şube müdürüne saldırıda tutuklanan şüpheli serbest bırakıldı

Üsküdar'da kaçak kafe yıkımı sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'e saldırıyla ilgili tutuklanan şüpheli mahkemeye yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

Okunma Süresi: 1 dk

Cumhuriyet'in haberine göre, olayla ilgili olarak tutuklanan diğer şüpheli C.Ç. için bugün İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz başvurusu yapıldı. Mahkeme itirazı haklı bularak C.Ç'nin de tahliyesine karar verdi.
 

Kararda, "yaralama eyleminde yer aldığı teşhis edilen diğer şüpheli F.A için adli kontrol kararı verildiği ve C.Ç'nin de F.A'dan hukuki olarak bir farkı bulunmadığı""aynı durumlar arasında eşitlik ilkesi, ölçülülük ilkesi ve hakkaniyet ilkesi göz önüne alındığı" belirtildi. Ramazan Gülten ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunda da, yaralanmasının "basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı" tespiti yapıldı. 

Yürütmeyi durdurma talebi, mahkeme tarafından reddedilmişti

Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak işletmeyi yıkmak için bölgeye giden İBB ekipleri, bir grup tarafından saldırıya uğramış, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ise, darp edilmişti. Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin İBB'yi haklı bulması üzerine yıkım için harekete geçen İBB ekipleri işletme sahipleri tarafından saldırıya uğramıştı. İBB'nin üç personelinin darbedildiği saldırıda, İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten yüzünden yaralanmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız