Sudan uyruklu 7 aylık hamile Ekram Hassan, iki ay önce maruz kaldığı tehdit ve hakaretler nedeniyle Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) başvurarak bir konukevine yerleşti. Devlet koruması altına giren Hassan, bir ay önce kendi isteğiyle konukevinden ayrılarak evine geri döndü. Ancak bu dönüşün ardından eşi Ferdi S. ile yaşadığı tartışma, genç kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir trajediye dönüştü.
Koruma kararından sonra eve geri döndü
Bursa'da yaşanan olayda, eşiyle tartışan Ekram Hassan, korkuya kapılarak 4’üncü kattaki dairelerinin penceresinden karşı binanın balkonuna atlamak istedi. Bu sırada dengesini kaybederek bahçeye düşen 7 aylık hamile kadın yaşamını yitirdi.
Çocuğunu terastan aşağıya sallandırdı
Olayın yaşandığı mahallede bulunan görgü tanıkları, kavga seslerini duyarak pencerelere çıktıklarında Ferdi S.’nin 3 yaşındaki kız çocuğunu 4 katlı binanın terasından aşağıya doğru sallandırdığını gördüklerini ifade etti. Durumu fark eden mahalle sakinleri müdahale etmek amacıyla binaya yöneldi ancak daire kapısının kilitli olması nedeniyle içeriye girmeyi başaramadı.
Sürekli bıçakla şiddet uyguluyordu
Çiftin evinde yaşanan şiddet olaylarının geçmişe dayandığını belirten mahalle sakinlerinden Hasan Kaçan, Ferdi S.’nin eşine yönelik sistematik şiddetini şu sözlerle anlattı: "Olay sırasında kardeşimle beraber indim, zaten kalabalık toplandı. O sırada karşı komşu bize dedi ki; Kadını attı.' 'Kadını attı’ deyince biz de çocuğu kurtarmak amacıyla kardeşim, ben, annem, kız kardeşim dördümüz yukarıya çıktık. O sırada kapıyı kırmaya çalıştık. Aşağıya indik. Bütün mahalleli rahatsızdı kendisinden. Sürekli karısını bıçakla kovalardı. Biz şikayetçi olurduk, polis gelirdi. Olaydan bir önceki gece zaten bu karakola gitmiş, polis gelmiş."