Afyonkarahisar'ın Susuz Beldesi'ne bağlı Güzelimdağı mevkisinde akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, bölgede paniğe neden oldu. Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler seferber oldu.
Dumanı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, orman işletme müdürlüğü personeli ve jandarma ekibi yönlendirdi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştiren alevler, geniş bir alana yayıldı.
Rüzgar yangını büyüttü
Rüzgarın hızı, söndürme çalışmalarını güçleştiriyor. Alevlerin tarım arazilerine ve yerleşim alanlarına ulaşmaması için arazözler ve iş makineleriyle karadan yoğun bir müdahale sürüyor. Çevre belediyelerden de destek ekipler bölgeye sevk edildi.

Ekipler, yangının kontrol altına alınması için aralıksız çalışıyor. Bölgede rüzgarın şiddetini artırması durumunda yangının daha da büyüyebileceği belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmaması ve yetkililerin uyarılarını dikkate alması konusunda çağrıda bulundu.
Havadan müdahale bekleniyor
Yangının büyüklüğü nedeniyle havadan müdahale için uçak ve helikopter talebinde bulunulduğu öğrenildi. Hava araçlarının bölgeye ulaşmasıyla birlikte söndürme çalışmalarının daha etkili hale gelmesi bekleniyor. Bu arada, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, yangının büyümesinden endişe duyduklarını belirterek, ekiplerin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti. Yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.