İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında jandarma ekiplerince 23 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 48 organizatörün yakalandığını açıkladı. Şüphelilerden 31'i tutuklanırken, 17'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar sonucunda kaçakçılıkta kullanıldığı belirlenen 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi. Göçmen kaçakçılığı şebekelerine yönelik kapsamlı çalışmaların kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.
Operasyonların kapsamı ve ele geçirilenler
Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde 23 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda göçmenlerin sınır dışına çıkarılmasında kullanılan çok sayıda araç ve deniz aracına el konuldu. Ele geçirilen malzemeler arasında botların yanı sıra bot motorları da yer aldı.

Adli süreç ve tutuklamalar
Yakalanan 48 şüpheliden 31'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 17 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmaların, göçmen kaçakçılığı ağlarının tüm bağlantılarını ortaya çıkarmak üzere çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin yurt genelinde aralıksız süreceğini ve bu tür operasyonların caydırıcılığı artırmak amacıyla kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.