İstanbul
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4635 %0.28
51,2825 %0.02
6.448,12 % 3,22
66.198,20 %-3.978
Muhalif. GÜNDEM Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması: Trafik ne zaman normale dönecek?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bakım çalışması: Trafik ne zaman normale dönecek?

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, asfalt ve bakım çalışmaları başladı. Çalışmanın yaklaşık 10 saat sürmesi bekleniyor. Çalışma süresince köprüde Edirne istikameti tek şeride düşürülecek.

İstanbul’da günde ortalama 240 bin aracın geçtiği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde asfalt ve bakım çalışmaları başladı. 

NTV’de yer alan habere göre, Bakan Karaismailoğlu, sabah saat 10.00’a kadar sürecek yenileme çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu, FSM Köprüsü’nün dünyanın en yoğun trafiğinin yaşandığı köprülerinden olduğuna işaret ederek, günlük ortalama 240 bin aracın köprüden geçiş yaptığını söyledi.

Bu kadar yoğun trafiğe hizmet eden köprünün yüzeyindeki asfaltta bozulmaların olabildiğini dile getiren Karaismailoğlu, ”Çalışmamıza hafta içi değil mesai saatinin olmadığı cumartesiyi pazara bağlayan gece başladık. Sabah 10.00 itibarıyla da bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımıza en az sıkıntı yaratacak şekilde bu problemi de ortadan kaldırıp Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü konforlu ve güvenli hale getireceğiz tekrar.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Boğazı’nda 4 kara yolu geçişi bulunduğunu belirterek, günlük ortalama FSM Köprüsü’nden 240 bin, Avrasya Tüneli’nden yaklaşık 60 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden 200 bin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de 110 bin araç geçtiğini bildirdi. Öte yandan, bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, FSM Köprüsü’nün Edirne istikametinde başlatılan asfalt çalışması kapsamında sağ iki şeritte meydana gelen muhtelif bozulmalar onarılıyor. İstanbul trafiğini asgari seviyede etkileyecek saatlerde planlanan çalışma çerçevesinde, Edirne istikametine trafik tek şeritten sağlanıyor.

Çalışmalar, 2 adet asfalt kazıma makinesi, 2 asfalt serim makinesi, 3 silindir, 10 kamyon, 2 bobcat, 1 vakumlu süpürge, 2 arazöz, 1 çizgi makinesi ile yürütülüyor. 1400 metrekare alanda 25 mm kalınlığında asfalt serimi yapılması ve 100 ton TMA kullanılması planlanıyor.

Saat 10.00’da köprünün 4 şerit olarak trafiğe açılması öngörülüyor.

Kaynak: T24

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız