İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir adrese düzenlenen operasyonda, İmamoğlu'na ait olduğu belirtilen ve uzun süredir kayıp olarak aranan cep telefonu bulundu. Söz konusu cihazın emniyet birimlerince incelemeye alındığı bildirildi.
Suçlamalar Ciddi: “Suç Örgütü Yönetmek”ten “İhaleye Fesat”a
Soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılara yöneltilen suçlamalar dikkat çekici boyutta. Savcılık, zanlıları “suç örgütü yöneticiliği”, “suç örgütüne üye olmak”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi çok sayıda ağır suçla itham ediyor.
Telefon İncelemede
Ele geçirilen cep telefonunun içeriği, yürütülen soruşturma açısından önemli deliller barındırabileceği gerekçesiyle detaylı dijital incelemeye tabi tutuluyor. Emniyet yetkilileri, elde edilecek verilerin hem mevcut soruşturmayı derinleştirebileceğini hem de yeni bağlantıların ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.
Soruşturma Genişliyor
İBB’ye yönelik yolsuzluk iddialarıyla başlatılan soruşturmanın kapsamı her geçen gün genişliyor. Emniyet ve savcılık kaynakları, yeni gözaltılar ve delillerin gündeme gelebileceğini belirtiyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği gelişmelerin, İstanbul siyaseti ve yerel yönetim yapısı üzerinde ciddi etkiler yaratması bekleniyor.