İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması için dava açıldı

Ekrem İmamoğlu’nun iptal edilen diploması için dava açıldı

İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali sonrası, avukatı Mehmet Pehlivan hukuki süreç başlattıklarını açıkladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18 Mart 2025 tarihinde iptal edilen üniversite diploması için avukatı Mehmet Pehlivan tarafından dava açıldı.

Pehlivan: Bu Sadece Kişisel Bir Dava Değil

İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, yaptığı açıklamada, “Bu dava yalnızca Sayın Ekrem İmamoğlu’nun kişisel hukukunu koruma amacı taşımamaktadır. Aynı zamanda hukuk devleti, hukuki güvenlik ilkesi ve temel hakların korunması adına yürütülen bir mücadeledir” dedi.

6 Mayıs’ta Dava Açıldı

Davanın, 6 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul İdare Mahkemesi’nde açıldığını belirten Pehlivan, bu tarihin sembolik önemine dikkat çekti. “6 Mayıs, Türkiye tarihinde demokrasi, hukuk ve bağımsızlık mücadelelerinin simgesidir” diyen Pehlivan, İmamoğlu’nun 2019’da iptal edilen İstanbul seçimlerinin de aynı tarihte yaşandığını hatırlattı.

“Hukuksuzluk Karşısında Boyun Eğmeyeceğiz”

Pehlivan, “Hukuk kurallarına ve bağımsız yargıya güvenerek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Adalet yerini buluncaya kadar bu hukuki sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *