İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,8949 %0.36
43,4533 %-0.25
4.001,01 % -0,81
103.000,78 %-0.556
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ekrem İmamoğlu’ndan TRT’ye sert tepki: Boykot edilsin, izlenmesin!

Ekrem İmamoğlu’ndan TRT’ye sert tepki: Boykot edilsin, izlenmesin!

Tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TRT ve Anadolu Ajansı’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. TRT'nin kamu kaynaklarıyla "siyasi operasyonlara" alet edildiğini savunan İmamoğlu, yurttaşlara bu kurumları izlememe çağrısı yaptı: "Milletimizin TRT’yi cezalandırmasını diliyorum."

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, görevden alınması ve tutuklanmasına dair sürecin medya ayağına sert tepki gösterdi. Özellikle TRT ve Anadolu Ajansı’nı hedef alan İmamoğlu, kamu yayıncılığının siyasallaştığını savunarak yurttaşlara boykot çağrısında bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı uzun açıklamada, sabah televizyon izlerken tesadüfen TRT Türk kanalına denk geldiğini belirten İmamoğlu, şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sanırsınız TRT değil, başsavcılığın haber ajansı! Dakikalarca bir iftiracının ifadeleri tane tane okundu. Ardından CHP etiketli, İBB ve ABB’yi hedef alan iki haber daha sundular.”

İmamoğlu açıklamasında, TRT yayınlarını “gayriahlaki” olarak nitelendirerek, kanalın “86 milyonun vergileriyle finanse edildiğini” vurguladı ve şu sert ifadeleri kullandı:

“Devletin kanalı, bir avuç insanın iktidar hırsının esiri olmuş durumda. Bu kadim kurumun bu hale gelmesine bir kez daha üzüldüm. Milletimizin bilhassa TRT’yi ayrıca cezalandırmasını ve izlemeyerek boykot etmesini diliyorum.”

"TRT'de canlı yayında hesaplaşalım!"

Açıklamasının sonunda “Hodri meydan!” diyerek kamuoyuna seslenen İmamoğlu, TRT'ye açık çağrıda bulundu:

“TRT’de canlı yayında bu siyasi operasyonu halka anlatmaya hazırım. Bir avuç insanın bu millete bedel ödettirdiği süreci açık açık tartışalım. İlk kez hayırlı bir iş yapın ve millete hesap verin!”

Anadolu Ajansı da hedefte

İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın da 2019'dan itibaren benzer şekilde ‘kirliliğin parçası’ olduğunu savundu. Kurumlarda çalışan emekçilere sevgilerini ileten İmamoğlu, siyasi olarak atandığını belirttiği yönetici kadroları ise açıkça kınadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *