İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM DMM: Türkiye, İsrail'le ticaret işlemlerini tamamen durdurmuştur

DMM: Türkiye, İsrail'le ticaret işlemlerini tamamen durdurmuştur

"Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin devam ettiğine" yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Türkiye, İsrail'le ilgili ihracat, ithalat ve transit ticaret işlemlerini 2 Mayıs 2024 tarihinden itibaren tüm ürünleri kapsayacak şekilde tamamen durdurmuştur" açıklamasında bulundu.

Okunma Süresi: 1 dk

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından, " Türkiye'nin İsrail ile ticareti devam ediyor" ve "2024 yılında Türkiye'den İsrail'e 2,8 milyar dolarlık ihracat yapıldı" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Türkiye'nin İsrail ile ticareti devam ediyor" ve "2024 yılında Türkiye'den İsrail'e 2,8 milyar dolarlık ihracat yapıldı" iddiaları doğru değildir. Türkiye, İsrail'le ilgili ihracat, ithalat ve transit ticaret işlemlerini 2 Mayıs 2024 tarihinden itibaren tüm ürünleri kapsayacak şekilde tamamen durdurmuştur. Gümrüklerde ve serbest bölgelerimizde İsrail ile ticaret işlemi yapılmamaktadır. 2 Mayıs 2024 tarihinden sonra ülkemizden İsrail'e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi veya İsrail'den ülkemize ulaşan hiçbir İsrail sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır.

Bahse konu haberlerde paylaşılan 2024'te 2,8 milyar dolarlık ihracat yapıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup, 2 Mayıs 2024 öncesinde İsrail'e yapılan toplam ihracat 1 milyar 522 milyon dolardır. Bu veriye ayrıca Filistin'e yapılan ihracat da dahil edilmektedir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif paylaşımlara itibar etmeyiniz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *