İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,4853 %0.02
51,6565 %-0.46
6.659,42 % -2,12
66.918,34 %-2.523
Muhalif. GÜNDEM DEVA Partisi, 'TBMM'de grup kurma' iddialarını yalanladı

DEVA Partisi, 'TBMM'de grup kurma' iddialarını yalanladı

Okunma Süresi: 2 dk

CHP listelerinden seçimlere katılan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi için görüşmelerin yapıldığı iddiaları DEVA Partisi tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada, "Yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir." denildi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP listelerinden seçimlere katılan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi için görüşmelerin yapıldığını belirterek, "Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" diye yazdı.

Ali Babacan'ın genel başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin ise 10 milletvekili olduğuna işaret eden Öztürk'e DEVA Partisi "somut bir formül söz konusu değildir." ifadeleriyle yanıt verdi.

DEVA Partisi'nden yapılan açıklama şöyle:

"28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sonrasında TBMM'nde grup kurma ve bununla ilgili diğer hususlarda yazılı ve görsel medyada çeşitli haber ve değerlendirmeler yer almaktadır. TBMM'de Grup kurma ve bununla ilgili diğer konularda gündeme gelen düşünce ve seçenekler Partimizin yetkili organlarında ve karar süreçlerinde tüm yönleriyle değerlendirilecek olup, bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız