İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5575 %-0.49
47,7292 %-0.5
4.376,94 % -0,83
115.492,04 %-2.026
Ara
Muhalif. GÜNDEM DEM Parti Eş Başkanları, Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti

DEM Parti Eş Başkanları, Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti

DEM Parti Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile Edirne Cezaevi'nde görüştü; sürece destek çağrısı yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne Cezaevi’nde yaklaşık 9 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

Ziyaretin saat 11:30 civarında başladığı bildirildi. Görüşmenin ardından Eş Genel Başkanlar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakırhan: “Demirtaş süreci destekliyor, serbest bırakılmaları gerekiyor”

Tuncer Bakırhan açıklamasında, Demirtaş ve Mızraklı’yı moralli ve sağlıklı gördüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çok iyi ve sağlıklı gördüm. Çok umutlu, güçlü ve moralli gördüm. Hepinize çok selamları var. Yürüttüğümüz süreci içerden çok iyi takip ediyorlar ve destekliyorlar. Sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyorlar. Bu sürecin ilerlemesi için kendilerine düşen görev ve sorumlulukları üstleneceklerini söylediler. Bu süreci yürütmek için onlara ihtiyacımız var. Hazır Türkiye'de buna büyük bir destek varken bunu olumlu bir barışa evriltmemiz için arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerekiyor.”

Hatimoğulları: “AİHM kararları uygulanmalı”

Tülay Hatimoğulları ise görüşmenin son derece verimli geçtiğini belirterek, gazetecilerin sorularını şu şekilde yanıtladı:

“Kendileriyle son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu sürecin kısa sürede sonuca varılması için en güçlü destek sunduklarını ifade ettiler. AİHM'in verdiği karar gereği arkadaşlarımızın bir an önce dışarda olması gerekiyor. Hakkın, hukukun ve vicdanın gereği dışarda olmaları lazım. Biz bu süreci konuşuyor ve tartışıyor olmasak da AİHM kararı gereği arkadaşlarımız dışarda olmalı. Bütün bunların yanı sıra barışı konuştuğumuz bu süreçte elbette biz böyle bir sonucun acil bir şekilde hayata geçmesini istiyoruz. 72 milyon insanımızı bu gelişme son derece mutlu edecektir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *