İstanbul
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,6469 %0.04
53,2168 %0.19
6.051,07 % -1,29
59.874,00 %-0.689
Muhalif. GÜNDEM Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO zirvesinde kritik mesaj: “Savaşlar güvenliğimizi yeniden şekillendiriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO zirvesinde kritik mesaj: “Savaşlar güvenliğimizi yeniden şekillendiriyor”

Erdoğan, NATO Parlamento Başkanları toplantısında savaşların güvenliği değiştirdiğini ve barış için yeni küresel iş birliği gerektiğini söyledi.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda NATO Parlamento Başkanları onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, küresel savaşların güvenlik mimarisini yeniden şekillendirdiğini söyledi.

NATO’da Yeni Güvenlik Dönemi Vurgusu

Erdoğan, Avrupa-Atlantik güvenliğinin tarihi bir dönemeçten geçtiğini belirterek, savaşlar, terör ve düzensiz göç gibi tehditlerin mevcut güvenlik anlayışını yeniden şekillendirdiğini ifade etti.

“Eski kalıpların yerini yeni belirsizliklerin aldığı bir dönemden geçiyoruz” diyen Erdoğan, uluslararası sistemin mevcut tanımlarının da yetersiz kaldığını vurguladı.

“NATO’nun Caydırıcılığı Daha Kritik Hale Geldi”

Erdoğan konuşmasında, NATO’nun caydırıcılığını korumasının ve müttefikler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi.

“Halklarımızın bizden talebi, gelecek nesillerin barış içinde yaşamasını sağlayacak koşulların oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Ankara Zirvesi Mesajı

Yaklaşan NATO Zirvesi’ne de değinen Erdoğan, Ankara’da yapılacak toplantının tecrübe paylaşımı açısından önemli bir platform olacağını belirtti.

Zirveye uluslararası düzeyde yoğun ilgi olduğunu söyleyen Erdoğan, müttefikler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin NATO’daki Rolü

Erdoğan, Türkiye’nin NATO misyonlarında aktif rol aldığını ve savunma sanayisinde önemli ilerleme kaydettiğini belirtti.

Türkiye’nin 70 yılı aşkın süredir NATO’nun güvenliğine katkı sunduğunu vurgulayan Erdoğan, savunma harcamaları ve külfet paylaşımında daha dengeli bir yapı çağrısı yaptı.

Gazze ve Filistin Mesajı

Konuşmasında Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, Gazze’de yaşananların insanlık vicdanında derin yaralar açtığını söyledi.

“1967 sınırlarında bağımsız, egemen bir Filistin Devleti mutlaka kurulmalıdır” diyerek iki devletli çözüm çağrısını yineledi.

“Barış Çabalarına Katkı Sürecek”

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Erdoğan, Türkiye’nin her iki tarafla da görüşebilen nadir ülkelerden biri olduğunu ve barış girişimlerine katkı sunmayı sürdüreceğini ifade etti.

Konuşmasını Türkiye’nin bölgesel ve küresel barış için potansiyelini kullanma hedefiyle tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız