Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile görüşmeler yaparak, iki lideri İstanbul'da bir araya getirme hedefinde olduklarını açıkladı.
“Bu liderleri İstanbul’da bir araya getirebilir miyiz?”
Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Son buluşma Çırağan'da oldu. Benim adıma Dışişleri Bakanım buluşmayı yürüttü. Oradaki görüşmeler sırasında Rusya ve Ukrayna heyetleri de bir araya gelerek temaslarda bulundular. Ukrayna heyeti Çırağan'a geçmeden önce Ankara'da bizimle görüştü, ben de kendilerini kabul ettim. Sayın Putin ile de bir görüşmem oldu, desteğini istedik.
Bu hafta içerisinde tekrar Sayın Putin ve Sayın Trump ile de görüşmeler yapmak suretiyle bu liderleri İstanbul'da bir araya getirebilir miyiz, bunun gayreti içinde olacağız.”