İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5320 %0.06
49,6229 %0.05
5.774,35 % 0,37
91.994,98 %-1.433
Ara
Muhalif. GÜNDEM Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Yüzyılı, Türk ve Kürt halklarının ortak geleceğidir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Yüzyılı, Türk ve Kürt halklarının ortak geleceğidir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, PKK'nin fesih kararını değerlendirerek Türkiye Yüzyılı'nın ortak bir gelecek vizyonu olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

PKK'nın fesih kararının ardından değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye Yüzyılı’nın Türk ve Kürt halklarının ortak geleceği olduğunu ifade etti.

Uçum: Kürtler, Türk Milletinin ayrılmaz parçasıdır

Mehmet Uçum sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Kürtler, Türk Milletinin asli kurucu bileşenidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir” ifadelerini kullandı.

Uçum, “Türkiye Yüzyılı; Türk ve Kürt yüzyılıdır” diyerek ortak bir gelecek vurgusu yaptı. Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir” sözünü hatırlatan Uçum, bu tanımın tüm Türkiye halkını kapsayan bir birlik ilkesine işaret ettiğini belirtti.

Terörsüz Türkiye bir sonuç değil, yeni bir başlangıç

Uçum, “Terörsüz Türkiye hedefine ulaşmak, aziz şehitlerimizin hatırasına olan bağlılığımızın bir gereğidir. Bu aynı zamanda Tam Bağımsız Türkiye'nin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Devletin tüm kurumlarının bu süreci kararlılıkla yönettiğini belirten Uçum, “Devlet politikası olarak yürütülen bu süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin ortak liderliğiyle başarıya ulaşmıştır” dedi.

Yeni anayasa ve reform süreci vurgusu

Uçum açıklamasında, Türkiye'nin terörsüz bir döneme geçmesiyle birlikte demokratikleşme ve hukuk alanında kapsamlı reformların gündeme geleceğini ifade etti.

Yeni anayasa ve kapsayıcı reformlar” ile Türkiye’nin kuruluş sürecini tamamlayacağını belirten Uçum, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda ilerliyoruz” dedi.

Uçum sözlerini “Yaşasın tam bağımsız ve milli birliği tescillenmiş büyük Türkiye” ifadesiyle sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *