Belki farkındasınız. İkinci turdan bugüne kadar, CHP’nin artık ciddi bir değerlendirme yapması gerektiği düşüncemi her fırsatta yazılarımda ve televizyonlardaki konuşmalarımda açıkça ifade ettim. Hala aynı görüşteyim.
Yine bugüne kadar, CHP içindeki değerlendirmenin, geçmişte sık sık yapıldığı ve bir yararının görülmediği şekilde, kişilere hatta parti içine saplanıp kalmaması gerektiğini ısrarla vurguladım. Tartışmaların ve eleştirilerin Kılıçdaroğlu adı üzerinde odaklanmasının amaca hizmet etmeyeceğini, kolaycılık olacağını hep yazdım, söyledim. Bugün de aynı düşüncedeyim.
Bazılarının aksine, daha seçimler öncesinden başlayan, seçimler sonrasında ayyuka çıkan, daha doğru bir değişle, çıkarılmaya çalışılan, İmamoğlu’nun CHP’nin başına geçmesi fikrinin yanlış olduğunu; İmamoğlu’nun, hele bugünün iç ve dış koşullarında Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkeye bırakın cumhurbaşkanı olarak, CHP Başkanı olarak bile bir yararının dokunmayacağını, gerekçeleri ile anlatmaya çalıştım. Şimdi de böyle düşünüyorum.