İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1116 %0.02
53,1487 %-0.94
6.409,16 % -3,23
61.707,88 %1.135
Muhalif. GÜNDEM CHP Sözcüsü Sarı'dan Özgür Özel çıkışı: Grup başkanlığı iptal edilecek

CHP Sözcüsü Sarı'dan Özgür Özel çıkışı: Grup başkanlığı iptal edilecek

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, istinaf mahkemesinin "mutlak butlan" kararının ardından partide yaşanan yönetim krizine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. 23 Mayıs'ta CHP Grup Başkanı seçilen Özgür Özel'in bu görevinin usulsüzlük gerekçesiyle TBMM Başkanlığı tarafından iptal edileceğini öne süren Sarı, 9 Haziran'daki grup toplantısında mahkeme kararıyla görevine dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşacağını belirterek Özel'e "Kılıçdaroğlu'nun arkasında dur" çağrısı yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstinaf mahkemesinin "mutlak butlan" kararı sonrası CHP'de patlak veren idari ve hukuki kriz TBMM çatısı altına taşındı. CHP Sözcüsü Müslim Sarı, 23 Mayıs'ta yapılan oylamayla CHP Grup Başkanlığı koltuğuna oturan Özgür Özel'in seçim sürecinin usule aykırı olduğunu belirterek, bu seçimin Meclis tarafından iptal edileceğini savundu.

"Ben yaptım oldu" mantığıyla grup seçimi yapılamaz

Seçimin şekil şartlarına uygun olmadığını iddia eden Sarı, "Kaç gün önce, hangi gündemle duyurdun? Her şeyin bir usulü, şekli var. Ayrıca genel başkanın bilgisi dahilinde olmayan bir grup seçimi yapılabilir mi? Grup başkanı genel başkana bağlı olarak çalışır. 'Ben yaptım oldu' deyince olur mu?" ifadelerini kullanarak gerçekleştirilen seçime tepki gösterdi.

Kurultay tartışmalarına hukuki engel

Parti içindeki kurultay çağrılarına da değinen Müslim Sarı, mevcut hukuki şartlar altında bir kurultay toplamanın imkansız olduğunu belirtti. Muhalif kanadın niyetinin kurultay olmadığını öne süren Sarı, "Arkadaşlarımızın derdi kurultay değil, yapılamayacağını onlar da biliyor. Onların derdi partiyi ayrıştırmak, zorlamak ve parti kurmak. Şu anda Genel Başkan Kılıçdaroğlu 'Haydi kurultaya gidiyoruz' olsa bile kurultay yapamaz, açık bir hukuki durum var" dedi. Sarı, parti içindeki bu cendereden ortak bir yol haritasıyla çıkılması gerektiği çağrısında bulundu.

Büyük yüzleşme 9 Haziran'da gerçekleşecek

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler, 9 Haziran'da düzenlenecek olan CHP TBMM Grup Toplantısı'na çevrildi. Sözcü Sarı, mahkeme kararıyla görevine iade edilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda kürsüye çıkacağını duyurdu. Özgür Özel'e de çağrıda bulunan Sarı, "Kemal Bey gelecek ve grup toplantısı yapacak. Özgür Bey de gelsin yönetsin, arkasında dursun" dedi.

Öte yandan, Ferdi Zeyrek'in ölüm yıl dönümü anması nedeniyle 9 Haziran'da Manisa'da olacağı açıklanan Özgür Özel'in bu programını ertelemeyeceği ve grup toplantısına katılmayabileceği öğrenildi. Tüm bu iddiaların gölgesinde Salı günü yapılacak grup toplantısı, partinin geleceği açısından kritik bir viraj olacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız