Cafer Mahiroğlu’ndan Halk TV’deki Ayrılıklar Hakkında Açıklama
Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu, kanalda yaşanan peş peşe ayrılıkların ardından canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mahiroğlu, ekran yüzlerinin istifaları sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle özür dileyerek, “Soğukkanlılığımı koruyamadım” dedi.
Halk TV ekranlarında görev yapan Seda Selek, Sorel Dağıstanlı, Buket Güner, Gözde Şeker ve Remziye Demirkol’un ayrılıklarının ardından konuşan Mahiroğlu, yaşanan sürecin kendisini de şaşırttığını söyledi.
“Bir Anda Nasıl Tsunamiye Dönüştü Anlamadım”
Simge Fıstıkoğlu’nun sunduğu programda açıklamalarda bulunan Mahiroğlu, yaşanan ayrılıkların kısa sürede büyümesini anlayamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bir anda nasıl bir tsunamiye dönüştü anlamadım. Halk TV’yi yıkalım, elinize ne geçecek? Ben Halk TV’den para kazanmıyorum ki.”
Mahiroğlu, çalışanları için “çalışan” yerine “yoldaş” ifadesini kullanarak, “Ben bu kadar kötü bir patron muyum diye kendime sordum” dedi.
“Sosyal Medya Paylaşımım İçin Özür Diliyorum”
İstifa eden gazetecilerin maaşlarına ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle eleştirilen Mahiroğlu, paylaşımı sırasında duygusal davrandığını söyledi.
“Ben de insanım, ben de duygusalım. O an soğukkanlılığımı koruyamadım” diyen Mahiroğlu, sosyal medya kullanıcılarından özür diledi.
“Başka Kanallarla Anlaştıklarına Dair Duyumum Var”
Ayrılan isimlerin başka televizyon kanallarıyla görüştüğüne dair duyum aldığını ifade eden Mahiroğlu, şu açıklamada bulundu:
“Ana haber ve öğlen kuşağı için anlaşmalar yapıldığı yönünde duyumum var. Elbette başka yerde çalışabilirler ama keşke birdenbire gitmeselerdi.”
Mahiroğlu, ayrılan isimlerin hiçbirinin kendisine doğrudan ulaşmadığını da belirtti.
“Halk TV Ekonomik Tecrit Altında”
Kanalın ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini söyleyen Mahiroğlu, devlet kurumlarından reklam alamadıklarını ifade etti.
“Halk TV yıllardır ekonomik tecrit altında. Devlet bankaları bize reklam vermiyor. Buna rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz.” dedi.
Gelir-gider dengesini korumakta zorlandıklarını belirten Mahiroğlu, zaman zaman kendi maddi kaynaklarını kullandığını da söyledi.
“Ülkeme Gelemiyorum”
Canlı yayında duygusal anlar yaşayan Mahiroğlu, yurt dışında bulunduğunu ve Türkiye’ye gelemediğini ifade ederek şunları söyledi:
“Ülkeme gelemiyorum, malımla mülkümle sınanıyorum. Uzaktan tüm idari süreçlerden sorumluyum.”
“Gitmenin de Bir Üslubu Vardır”
Ayrılıkların peş peşe yaşanmasına tepki gösteren Mahiroğlu, bu sürecin izleyiciye karşı da sorumluluk taşıdığını belirtti.
“Gitmenin de bir üslubu vardır. Bir günde ‘ben gidiyorum’ demek halka saygısızlıktır.” ifadelerini kullandı.
Mahiroğlu ayrıca, Halk TV’de editoryal bağımsızlığa müdahale edilmediğini savunarak, kanalın yayın çizgisini korumaya devam edeceğini söyledi.