Kocaeli'nin Gebze ilçesi Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı bir binada korku dolu anlar yaşandı. Toplam 22 daire ve 8 iş yerinin yer aldığı binada ikamet eden bazı vatandaşlar, binanın taşıyıcı sistemi olan kolon ve kirişlerden çatırdama sesleri duyduklarını belirterek durumu yetkililere bildirdi.
Ekipler anında müdahale etti
Vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine yaptığı ihbarın ardından olay yerine hızla itfaiye, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olası bir faciayı önlemek amacıyla bina tedbiren tahliye edildi. Bayram gününde evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar büyük panik ve üzüntü yaşadı.
AFAD'a bilgi verildi
Tahliye işleminin ardından binada yetkili ekipler tarafından ilk incelemeler gerçekleştirildi. Yapılan ön değerlendirmenin ardından durumun hassasiyeti göz önünde bulundurularak konu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerine intikal ettirildi. Binanın taşıyıcı sistemindeki hasar boyutunun ve oturmaya elverişli olup olmadığının, yapılacak detaylı teknik incelemelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.