İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,3023 %0.01
55,9585 %-0.12
6.705,24 %-0.24
77.015,70 %-1.08
Muhalif. GÜNDEM Bakan Göktaş'tan 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Geçmişi unutmadan geleceği inşa ediyoruz

Bakan Göktaş'tan 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Geçmişi unutmadan geleceği inşa ediyoruz

Muş'ta şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, terörsüz bir Türkiye hedefinin milli birliği güçlendirme amacı taşıdığını vurguladı.

Bakan Göktaş'tan 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Geçmişi unutmadan geleceği inşa ediyoruz
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Muş'ta düzenlenen 'Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizle Birlik ve Vefa Buluşması' kapsamında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Türkiye'nin bugünlere ulaşmasında şehitlerin fedakarlığı ve gazilerin cesaretinin temel rol oynadığını belirten Göktaş, bu buluşmaları bir görev ve vefa borcu olarak gördüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın zamanda Malazgirt'te bulunduklarını hatırlatan Bakan Göktaş, bölge halkının devletine olan bağlılığına dikkat çekti.

Terörün toplumsal huzura verdiği tahribat

Terörün yarım asırdır Türkiye'nin huzurunu hedef aldığını belirten Göktaş, bu süreçte yaşanan acıların tarif edilemez olduğunu vurguladı. Ailelerin parçalandığını, annelerin evlat acısıyla sınandığını dile getiren Bakan, terörsüz bir Türkiye vizyonunun, hiçbir annenin gözyaşı dökmediği ve hanelerin huzur bulduğu bir gelecek hayali olduğunu belirtti. Göktaş, bu sürecin geçmişi yok saymak değil, aksine milli birlik ve beraberliği daha sağlam temellere oturtmak anlamına geldiğini ifade etti.

Şehit yakınları ve gazilere yönelik yeni düzenlemeler

Bakan Göktaş'tan 'Terörsüz Türkiye' mesajı: Geçmişi unutmadan geleceği inşa ediyoruz

Bakanlık olarak şehit yakınları ve gazilerin haklarını korumak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Göktaş, yapılan iyileştirmelere dair önemli veriler paylaştı. Terörle mücadelede yaralanan ancak gazi sayılmayan yaklaşık 9 bin erin durumunun iyileştirildiğini ve başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığını duyurdu. Ayrıca, 2002 yılında 5 bin 500 olan şehit yakını atama sayısının bugün 53 bine ulaştığını belirterek, devletin bu konudaki kararlılığını vurguladı.

Birlikte daha güçlü bir gelecek

Terörsüz Türkiye hedefinin, ülkenin üretim gücüyle büyümesi ve gençlerin güvenle geleceğe hazırlanması anlamına geldiğini söyleyen Göktaş, bu yolda şehit aileleri ve gazilerin dualarının kendileri için en büyük güç kaynağı olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, "Sizlerle yol yürümekten gurur duyuyoruz. Terörsüz Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız