İstanbul
Parçalı az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,4447 %0.24
56,2925 %-0.17
6.978,59 %0.41
80.719,22 %3.50
Muhalif. GÜNDEM Bakan Göktaş'tan Ekinlik Adası'nda çocuklara özel ziyaret: Geleceğimiz için seferberiz

Bakan Göktaş'tan Ekinlik Adası'nda çocuklara özel ziyaret: Geleceğimiz için seferberiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Marmara ilçesindeki KALBEN Çocuk Köyü'nde devlet himayesindeki çocuklarla bir araya gelerek yürütülen sosyal projeleri yerinde inceledi.

Bakan Göktaş'tan Ekinlik Adası'nda çocuklara özel ziyaret: Geleceğimiz için seferberiz
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Ekinlik Adası'nda faaliyet gösteren KALBEN Çocuk Köyü'nü ziyaret ederek devlet koruması altındaki çocuklarla keyifli bir gün geçirdi. Çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi ve doğayla iç içe vakit geçirmelerini hedefleyen projeye dair yetkililerden bilgi alan Bakan Göktaş, Üsküdar Hasan Tan Çocuk Evleri Sitesi'nden gelen 24 çocukla atölye çalışmalarına katıldı.

Atölyelerde çocuklarla bir araya geldi

Bakan Göktaş, çocuklarla birlikte sukulent dikimi, saksı boyama, dostluk bilekliği yapımı ve tartolet süsleme gibi çeşitli etkinliklerde yer aldı. Çocukların el becerilerini sergilediği çalışmaları yakından inceleyen Göktaş, onlarla sohbet ederek moral verdi. Bakanlık olarak bu tür öncü projeleri desteklemeye büyük önem verdiklerini belirten Göktaş, devletin çocukların gelişimi için tüm imkanlarını seferber ettiğini vurguladı.

Bakan Göktaş'tan Ekinlik Adası'nda çocuklara özel ziyaret: Geleceğimiz için seferberiz

Yaz boyunca 650 çocuk faydalandı

KALBEN Çocuk Köyü'nün Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, yaz sezonu boyunca 650 çocuğun bu imkanlardan yararlandığını açıkladı. Özellikle denizle ilk kez buluşan çocukların burada kurduğu dostlukların ve edindikleri tecrübelerin çok kıymetli olduğunu belirten Göktaş, kamu ve sivil toplum kuruluşu iş birliğinin önemine dikkat çekti. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde çocuklara daha aydınlık bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız