Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile birlikte Diyarbakır’a geldi. Bak, Amed Sportif Faaliyet ile Erzurumspor arasındaki maçı izlemek ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği kentte AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek açıklama yaptı.
Spor yatırımları sürecek
Bakan Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spor tesisleri, yüzme havuzları ve kapalı spor salonları yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi. Her gencin önemli olduğunu belirten Bak, gençlerin uyuşturucu, dijital bağımlılık, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için spor tesisi yatırımlarına önem verdiklerini ifade etti.
Bak, ailelere çocuklarını spor tesislerine getirmeleri çağrısında bulundu. Spor yapan çocukların sosyalleşebileceğini ve özgüven kazanabileceğini belirten Bak, Türkiye’nin spor tesisi alanında önemli bir dönüşüm yaşadığını dile getirdi.

Sporun birleştirici gücüne vurgu
Terörsüz Türkiye konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yasa sürecinin tamamlandığını söyleyen Bak, sürecin büyük destekle geçtiğini ve devamında herkese görev düştüğünü kaydetti. Sahadaki çalışmaların etkin biçimde sürdüğünü belirten Bak, sporun kitleleri birleştiren ve iyileştiren gücüne inandıklarını ifade etti.
Bak, Diyarbakır’daki Amedspor-Erzurumspor karşılaşmasının Süper Lig sezonunun başlangıcında oynanacağını da söyledi.