İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. GÜNDEM B sınıfı ehliyet sahiplerine yeni yasak

B sınıfı ehliyet sahiplerine yeni yasak

TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasıyla gündeme alınacak 11. Yargı Paketi, özellikle trafik ihlalleri için kritik düzenlemeler içeriyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ehliyet iptali, plaka değişiklikleri ve alkollü araç kullanımına yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

Okunma Süresi: 2 dk

21 Temmuz 2025’te tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlıyor. Tatil süresince kamuoyunda sıkça tartışılan 11. Yargı Paketi’nin, Meclis’in açılmasıyla birlikte gündemin ilk sıralarında yer alması bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, pakette yer alan düzenlemelerin detaylarını paylaştı. Bilişim suçları ve çocuk yaşta işlenen suçlara yönelik önemli maddeler içeren düzenlemede, en çok dikkat çeken başlıklar trafik güvenliğine yönelik oldu.

Tunç, trafikte yaşanan “yol kesme” veya “sürücü ve araca saldırı” gibi eylemlerin yeni bir suç başlığı altında inceleneceğini açıkladı. Bu tür ihlallerde bulunan sürücülerin ehliyetleri kademeli olarak artan sürelerle iptal edilecek.

Otomobil ve hafif ticari araçları kapsayan B sınıfı ehliyet sahipleri, beş yıl içerisinde üç kez alkollü araç kullanmaları veya test yapılmasını reddetmeleri halinde artan sürelerde ehliyet iptali ile karşılaşacak. Halihazırda uygulanan sürelerin, yeni düzenlemeyle yarı oranında artırılması planlanıyor.

Araç plakasının okunmasını engelleyecek şekilde değişiklik yapan sürücüler için adli para cezaları artırılacak. Ayrıca bu kişiler için geçici süreyle ehliyet iptali de gündeme gelecek. Başka bir araca ait plaka kullananların ehliyetleri ise tamamen iptal edilecek, ilgili araç trafikten men edilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *