İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5305 %0.11
55,7999 %0.28
6.648,82 %0.21
82.456,62 %1.78
Muhalif. GÜNDEM Ayazağa'da sel felaketinin izleri sürülüyor: Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Ayazağa'da sel felaketinin izleri sürülüyor: Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

İstanbul'da etkili olan sağanak sonrası taşan Ayazağa Deresi'nde kayıpları arama çalışmaları sürüyor. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılan bölgede, kayıp Ahmet Derin'e ait otomobil de dereden çıkarıldı.

Ayazağa'da sel felaketinin izleri sürülüyor: Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul'da 14 Ekim tarihinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Ayazağa Mahallesi'nden geçen derenin taşmasına yol açarak bölgede büyük bir felakete neden oldu. Sel sularının yarattığı tahribatın ardından kaybolan vatandaşları bulmak amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları, AFAD ve itfaiye ekiplerinin koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Ekipler, dere yatağının zorlu koşullarına rağmen çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Dereden iki araç çıkarıldı

Arama faaliyetleri sırasında dere yatağında suyun altında kalmış iki otomobil tespit edildi. İlk olarak köprü altında bulunan ve ters dönmüş haldeki araç, sualtı ekiplerinin yardımıyla vinçle çıkarıldı.

Çalışmaların devamında, olay yerinden yaklaşık 200 metre ileride ikinci bir araç daha bulundu. 34 GYF 50 plakalı bu otomobilin, sel felaketinden bu yana kayıp olan 63 yaşındaki Ahmet Derin'e ait olduğu saptandı.

Ayazağa'da sel felaketinin izleri sürülüyor: Arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Araç içerisinde Derin'e ait kişisel eşyalar bulunurken, arka camın kırık olduğu ve kontağın üzerinde olduğu gözlemlendi.

Turgut Dursun'un cansız bedenine ulaşıldı

Selin üçüncü gününde bölgeden gelen acı haber, arama çalışmalarının seyrini değiştirdi. Ayazağa Deresi üzerindeki bir köprünün altında hareketsiz bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, cansız bedeni bulunan şahsın 66 yaşındaki Turgut Dursun olduğunu belirledi.

Dursun'un cenazesi, yakınlarının gözyaşları arasında hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, ekipler Ahmet Derin'e ulaşmak için dere yatağında ve çevresinde tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız