İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3698 %0.05
51,3256 %0.02
6.339,32 % -1,32
69.387,44 %-3.36
Muhalif. GÜNDEM Asgari ücrete ek zam, öğrenci affı, EYT, 3600 ek gösterge: Erken seçim işaretleri mi?

Asgari ücrete ek zam, öğrenci affı, EYT, 3600 ek gösterge: Erken seçim işaretleri mi?

İktidarın, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında, ücretli kesimlere zam ve "iyileştirme" yapılacağı taahhüdü, AKP ve MHP liderlerinin sık sık "Seçimler zamanında yapılacak" açıklamalarına karşın, erken seçim tartışmaları siyaset gündeminden düşürmüyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Muhalefet partilerinde, asgari ücrete Temmuz'da ek zam hazırlığı, öğrenci affı, 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) iktidar tarafından gündeme alınması, "erken seçimin işaretleri" olarak görülüyor ve sonbaharda erken seçim beklentisi dile getiriliyor.

Siyaset bilimci ve siyasi strateji uzmanı İbrahim Uslu'ya göre atılacak bu adımlar sonuç doğrumayacağı için iktidar, seçim stratejisini ekonomi üzerinden değil, "güvenlik ve uluslararası ilişkiler" alanında kazanılabilecek "zaferler" üzerine kuruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar sözcüleri, artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında, ücretli kesimlerin rahatlatılmasına dönük adımların atılacağını sık sık dile getiriyor.

Meclis'e 880 milyar liralık ek bütçe sunan iktidar partisinin, memur, işçi ve emeklilerine Temmuz ayında zam yapılması, 3600 ek gösterge düzenlemesinin yanısıra, asgari ücrete Temmuz ayında ek zammı da gündemine aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız