İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5099 %0.01
49,4910 %-0.22
5.768,99 % 0,28
89.303,10 %-3.853
Ara
Muhalif. GÜNDEM Artık uçaklarda o hizmet ücretsiz!

Artık uçaklarda o hizmet ücretsiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla tüm hava yolu şirketlerinin her yolcuya uçuş süresince en az 200 mililitre ücretsiz içme suyu vermek zorunda olacağını açıkladı.

Okunma Süresi: 1 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçaklarda yolculara ücretsiz su ikramı konusunda yeni düzenlemeyi duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm yolcu taşımacılığı yapan hava yolu işletmelerine gönderilen talimatla, uçuş süresince her yolcuya en az 200 mililitre içme suyunun ücretsiz temin edilmesinin zorunlu hale getirildiğini belirtti. Uygulamanın uçuş süresine bakılmaksızın geçerli olacağı ifade edildi.

Uraloğlu, özellikle yaz aylarında ve uzun beklemeler sırasında yolcuların susuz kalmasının baş ağrısı, konsantrasyon kaybı ve tıbbi acil durumlara yol açabileceğine dikkat çekti. Bakan, “Bu uygulama ile hem sağlık risklerini azaltmayı hem de uçuş memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Yolculara ücretsiz içme suyu ikramı, hem memnuniyet hem de işletmelerimizin uluslararası saygınlığını artıracak” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *