İstanbul'un Arnavutköy ilçesine bağlı Dursunköy Mahallesi'nde yaşanan çevre kirliliği, bölge sakinlerinin dikkati sayesinde kısa sürede aydınlatıldı. Ticari bir araçla boş bir çayırlık alana gelen şahıs, aracın kasasında bulunan çok sayıda bozuk balığı ve plastik kasaları çevreye gelişi güzel boşalttı.
Bu anlar, durumu fark eden vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. Görüntülerin belediye birimlerine iletilmesi üzerine Arnavutköy Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri harekete geçti.

Plakadan kimlik tespiti yapıldı
Ekipler, vatandaşların çektiği görüntüleri detaylı bir şekilde inceleyerek ticari aracın plakasını tespit etti. Yapılan sorgulama sonucunda sürücünün kimlik bilgilerine ulaşan zabıta ekipleri, şahsın çevreyi kasten kirlettiğini belirledi. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca sürücüye 40 bin lira tutarında idari para cezası kesildi. Söz konusu ticari araç ise işlemlerin devamı için Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önüne çekildi.
Görüntüler tepki topladı
Olay anına ait kayıtlarda, şahsın çayırlık alanda aracıyla manevra yaparak kasalar dolusu bozulmuş balığı doğaya terk ettiği net bir şekilde görülüyor. Bölgeyi adeta çöplüğe çeviren bu sorumsuz davranış, çevre sakinlerinin büyük tepkisini çekti. Zabıta ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri ve sürücüye yönelik gerçekleştirdiği yasal işlemler de kayıt altına alınarak dosyaya eklendi.