İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Muhalif. GÜNDEM Antalya'da 10 milyarlık hazine taşınmazı skandalı: 27 şüpheli gözaltında

Antalya'da 10 milyarlık hazine taşınmazı skandalı: 27 şüpheli gözaltında

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasına göre, Antalya'nın Kemer ilçesinde Hazine'ye ait taşınmazların usulsüz şekilde belirli kişilere devredildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi, 27 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya'da 10 milyarlık hazine taşınmazı skandalı: 27 şüpheli gözaltında
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye genelinde yürütülen geniş çaplı bir soruşturma, Antalya'nın Kemer ilçesinde Hazine'ye ait taşınmazların usulsüz devrini ortaya çıkardı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının korunması ve kamu gücünün şahsi menfaat aracı olarak kullanılmaması konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Bakan Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Kemer ilçesindeki Hazine taşınmazlarının mevzuatta öngörülen hak sahipliği, fiili kullanım ve satış şartları bulunmadığı halde belirli kişi ve çevrelere geçirildiğinin tespit edildiğini belirtti. Bu yolla kamunun zarara uğratıldığını ve haksız ekonomik menfaat sağlandığını ifade eden Tunç, söz konusu taşınmazların güncel piyasa değerlerinin yaklaşık 10 milyar TL olduğunu kaydetti.

Operasyonun kapsamı genişledi

Soruşturma kapsamında Milli Emlak personeli, tapu müdürü, mevcut ve eski mahalle muhtarları ile sivil kişilerden oluşan 27 şüphelinin gözaltına alındığını açıklayan Tunç, Antalya'nın Kemer, Kepez ve Konyaaltı ilçeleri ile Adana, Burdur, Isparta ve Nevşehir'de toplam 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini söyledi.

Devletin malı milletin ortak hakkıdır

Bakan Tunç, "Devletin malı milletimizin ortak hakkıdır. Kamu görevini kişisel menfaat için kullanan, Hazine taşınmazları üzerinden haksız kazanç sağlayan veya buna aracılık eden kim olursa olsun hukuk önünde hesap verecektir" dedi. Soruşturmanın, yapılanmanın tüm boyutlarının ve elde edilen ekonomik değerin nihai olarak kimlere ulaştığının ortaya çıkarılması amacıyla çok yönlü olarak sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız